donderdag 21 april 2011

Sanex Zero%

Ik ben qua cosmeticaproducten best wel een hippie. Ik houd van producten die niet slecht zijn voor het milieu en die ontstaan zijn met respect voor het milieu (ooh dit klinkt wel heel erg bomenknuffelachtig :P). Gelukkig is milieubewust zijn nu ook de trend in beautyland!

Sinds kort lijkt het hip te zijn om biologisch verantwoordde douchegel te gebruiken. Nadat we konden genieten van de nieuwe Earth-lovers lijn van The Body Shop heeft Sanex nu ook een manier om duurzaam te douchen, namelijk Sanex Zero%. Samen met de non-profitorganisatie FairWater zorgt Sanex Zero% nu ook voor schoon water in Gambia. Voor élke verkochte fles Sanex Zero% heeft 1 persoon in Gambia 1 maand lang schoon water. 







Het bijzonder aan deze douchegel is dat deze 0% conserveermiddelen parabenen en phenoxyethanol, 0% kleurstoffen en 0% parfumoplosmiddel phthalaten bevat.

Whut 0_0? Geen parabenen, phenoxyethanol, kleurstoffen of phthalaten…

Wat zijn het en waarom willen we deze stoffen eigenlijk niet?
Parabenen zijn chemische conserveringsmiddelen en zij zorgen voor de houdbaarheid van je product. Deze stof is in verband gebracht met borstkanker toen uit een studie bleek dat er in borsttumoren parabenen werden aangetroffen.
Phenoxyethanol is ook een conserveringsmiddel dat de groei van bacteriën tegengaat. Deze stof kan huidirritatie veroorzaken. Sommige mensen kunnen echt allergisch zijn voor deze stof, en moeten deze dan ook vermijden.
Kleurstoffen worden vaak gebruikt. Door een product een mooi kleurtje te geven vinden de kopers dit leuker, en zullen ze dit ook vaker aanschaffen. Vaak zijn dit chemische kleurstoffen en deze kunnen weer huidirritaties veroorzaken.
Phthalaten (geen idee hoe je dit uit zou moeten spreken) wordt vaak gebruikt als oplosmiddel voor sterke geuren. Wanneer je deze stof op Google zoekt zie je dat dit onder de weekmakers valt. Weekmakers zijn een aantal jaar geleden ook flink in het nieuws gekomen omdat zij mogelijk een nadelig effect zouden hebben op de vruchtbaarheid en giftig zouden zijn (de scoubidou touwtjes die ineens giftig zouden zijn)

Deze douchegel bevat dus minder chemische ingrediënten die je op je huid smeert, en die dus ook door het doucheputje stromen.. Een erg fijn idee!

In het kader van de Dag van de Aarde, die morgen plaatsvind, heeft Sanex een actie opgestart: Sanez Zero voor Zero. Je kunt namelijk je aankoopbedrag terug krijgen! Voor de spelregels ga naar de site van Sanex, hier kun je ook de voucher die je nodig hebt vinden.

Ik ga zeker een fles halen, ik ben namelijk erg fan van Sanex en vind dit ook een super goed initiatief! Van deze producten komt natuurlijk ook een review!

Bron (ook voor de afbeeldingen): www.sanex.nl, www.nu.nl

Geen opmerkingen:

Weekdeals (728x90)