vrijdag 22 april 2011

In the spotlight... Dagcrème

In the spotlight geeft dat ene product net het beetje extra aandacht wat het nodig heeft!



Vandaag staat dagcrème in the spotlight. Veel vrouwen gebruiken dagcrème, dit is ook erg goed voor de huid van je gezicht. Dagcrème kan je beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, en kan er ook voor zorgen dat je gezicht niet te vettig of juist te droog wordt.



Belangrijk is wel dat je een goede dagcrème vindt die past bij jouw huidtype. Als je nog niet weet welk huidtype je hebt is het belangrijk om dit eerst uit te zoeken, voordat je een dagcrème aanschaft. Je kunt hiervoor advies vragen in de drogisterij, maar je kunt ook je eigen huid eens goed onder de loep nemen. Bekijk vooral hoe je huid reageert op wassen met zeep, hoe je huid er aan het einde van de dag uitziet en of je bijvoorbeeld wel eens puistjes hebt.



Er zijn verschillende soorten huidtypes, en dus ook verschillende soorten dagcrèmes voor deze huidtypes.

  • Heb jij een glimmende huid, vaak puistjes en trekt je huid niet na het wassen met zeep? Dan heb jij waarschijnlijk een vette huid. Zoek dan dus naar een dagcrème die speciaal is voor de vette huid.
  • Heb jij alleen een vette huid op de T-zone, terwijl jouw wangen heel erg droog en trekkerig aanvoelen na het wassen met zeep. Dan heb jij waarschijnlijk een gecombineerde huid. Je kunt hierbij op zoek naar speciale producten voor de gecombineerde huid, maar je kunt ook je T-zone met crème voor de vette huid behandelen en je wangen met crème voor de droge huid.
  • Trekt jouw huid enorm na het wassen met zeep, en zie je schilfers op je gezicht, dan heb jij een droge huid. Hierbij is het belangrijk dat je een goede vochtinbrengende crème gebruikt om te zorgen dat de vochtbalans in je huid op peil blijft. 
  • Het kan ook zijn dat alles wat hier boven staat helemaal niet op je van toepassing is. Dan ben je gezegend met een normale huid. Je kunt hier producten voor de normale huid voor gebruiken. 
  •  Dan zijn er ook nog mensen, net zoals ik, die een gevoelige huid hebben. Dan heb je heel snel last van irritatie door producten op je huid. Zoek voor deze huid hypo-allergene producten, of producten die speciaal zijn bedoeld voor de gevoelige huid.




Een belangrijk iets wat voor alle soorten huidtype geldt is bescherming tegen de zon. Zoek een dagcrème waar SPF in zit. Het is erg belangrijk om je huid iedere dag tegen ze zon te beschermen. We wonen in Nederland, waar we natuurlijk niet zo veel echte hete zomers dagen hebben, maar ook als de zon achter de wolken zit komt de straling op je huid. Mocht jouw ideale dagcrème zonder SPF zijn, koop dan een tube zonnebrand speciaal voor je gezicht. Breng ’s ochtends dan eerst de dagcrème aan, en daarna de zonnebrand, en daarna je make-up.

Nog een aantal dingen die je niet moet doen
  • Gebruik niet teveel. Je gezicht heeft geen kilo’s dagcrème nodig.
  •  Als je een potje hebt, ga dan alleen met schone vingers in dat potje
  • Gebruik absoluut geen andere crèmes zoals bodybutter, bodylotion of reiningsmelk als crème. Deze hebben niet dezelfde specifieke functie als dagcrème! 


Bron afbeelding 1, 2, 3



    Geen opmerkingen:

    Weekdeals (728x90)