zondag 15 mei 2011

In the spotlight… Oogcrèmes


De huid rond je ogen is erg dun (wel tot 10x zo dun dan de rest van je gezichtshuid) en dus erg kwetsbaar. Deze kan dus wel wat extra crème gebruiken. Speciaal daarvoor zijn er oogcremes op de markt. Als je jong bent is het niet noodzakelijk om dit soort crème aan te schaffen, en de meningen van experts zijn sowieso al verdeeld over het nut van deze crème.

Hoewel de meeste fabrikanten van oogcremes dit wel beweren zullen zij vaak geen rimpels en wallen laten verdwijnen. Wallen zijn genetisch bepaald (kijk dus eventjes goed bij je moeder). Rimpels ontstaan door meerdere factoren (er zijn ook meerdere soorten rimpels), waaronder invloed van de zon. Insmeren met zonnebrandcrème zou dus helpen tegen het ontstaan van rimpels.

Terug naar de oogcrème....

Er is natuurlijk niets mis met beetje extra aandacht geven aan dit tere deel je gezicht. Met oogcrème kunnen je wallen er wel wat frisser uitzien. Ook kringen (die ontstaan door een wat slechtere bloedcirculatie) kunnen enigszins verminderen, mede doordat je de crème voorzichtig in moet masseren.



De oogcreme kun je vaak beter wel in combinatie met hetzelfde merk dag of nachtcrème gebruiken (afhankelijk van wanneer je het opsmeert). Dit heeft te maken met de eigenschappen die elkaar aan kunnen vullen. In dezelfde merklijn zijn deze vaak op elkaar afgestemd. Ook is het verstandig, als je de oogcrème overdag gebruikt, deze eerst aan te brengen en daaroverheen de dagcrème. Dagcrème beschermt namelijk tegen invloeden van buitenaf (zie hier mijn artikel over dagcrème), en soms hebben oogcrème deze eigenschappen niet.

Een goede manier van aanbrengen is een klein beetje oogcrème onder je oog aanbrengen (zoals op de afbeelding bovenaan de pagina) en dit voorzichtig in te kloppen, en dan van de binnenkant uit naar buiten werken. Probeer onder de wimperrand te blijven zodat er geen crème in je oog terecht komt.

Ik gebruik zelf sporadisch oogcrème, ik heb het wel in mijn kast staan. Dit is eigenlijk meer omdat ik bij een actie 2+1 gratis geen ander product meer wist te vinden. Daarvoor heb ik eigenlijk nooit oogcrème gebruikt.

Wat vinden jullie van oogcrème? Onzin of gebruik je dit graag?



Bron afbeelding

Geen opmerkingen:

Weekdeals (728x90)