woensdag 11 januari 2012

Vragen(v)uurtje


Steeds vaker krijg ik mailtjes met vragen, of vragen uit mijn omgeving. Deze vragen gaan van ‘Weet jij hoe ik het beste mijn nagellak eraf kan halen?’ tot ‘Hoe kan ik van mijn puistjes afkomen?’. Natuurlijk heb ik niet overal een pasklaar antwoord op, maar soms heb ik misschien net de tip waar jij nog niet aangedacht had, of is er misschien een manier om iets budgetvriendelijk op te lossen, ipv een dure behandeling ergens.

Voor deze eerste keer heb ik een aantal vragen geselecteerd die ik al vaker heb ontvangen. Ook heb ik hier soms als een artikel over geschreven, en daar zal ik de link dan ook van plaatsen.

Ik heb voor deze eerste versie 5 vragen geselecteerd.

Kijken jullie mee?


Hoe krijg ik mijn nagellak eraf zonder remover?
Dit is een veelgestelde vraag. Je kunt je nagellak verwijderen door bijvoorbeeld aceton, nagellak of parfum te gebruiken. Klik hier voor de uitgebreide tips.

Is het slecht om mijn dagcreme als nachtcreme te gebruiken?
Slecht is hierbij een relatief begrip. Het is namelijk beter dan helemaal niets op je gezicht te smeren, alleen een dagcreme voedt vaak niet genoeg. Nachtcremes zijn van speciaal ontworpen om je huid ‘s nachts dat beetje extra te geven, en dat doet een dagcreme minder. Kijk hier naar mijn artikel over nachtcrème voor meer informatie.

Hoe kan ik de haartjes in mijn gezicht (snor) minder op laten vallen?
Ah, de ongewenste haartjes. Ook hier zijn verschillende oplossingen voor! Ik heb een artikel geschreven over zichtbare snorhaartjes en wat je er tegen kunt doen (klik hier), maar sommige tips zijn ook toepasbaar op  overig gezichtshaar. Het allerbelangrijkste advies wat ik je kan geven is nooit scheren! Dan komen ze namelijk zichtbaarder  en harder (stoppeltjes) terug.

Hoe weet ik wat voor huidtype ik heb?
Dit is een lastige. Ik ben geen huiddeskundige en kan al helemaal niets beoordelen via de computer. Het beste kun je advies vragen aan gespecialiseerd personeel. Bij de Douglas of de ICI Paris kunnen ze je goed adviseren. Wil je zelf bepalen wat voor huidtype je hebt, dan heb ik in mijn artikel over dagcreme een beschrijving die handig kan zijn. Je zou aan de hand daarvan een beetje kunnen experimenteren om te bekijken waar jouw huid het meeste baat bij heeft. Klik hier voor het artikel over dagcreme.

Ik heb altijd last van pijnlijke velletjes rond mijn nagels. Hoe kom ik hier vanaf?
Ai, hier heb ik weinig ervaring mee. Ik denk dat ik 3x per jaar zo’n velletje heb. Ik weet niet zeker of het samenhangt met hoe ik mijn nagels verzorg maar je kunt het allicht proberen. Ik heb, ook hier, een artikel over geschreven waar ik je graag naar wil verwijzen (klik hier). Verder werkt een goede, vette nagelriemcreme misschien. Deze zijn ook bij budgetmerken te krijgen, zoals deze van Essence.


Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad.
Stuur je vragen per mail naar mij toe of zet ze hier onder bij de comments!

Geen opmerkingen:

Weekdeals (728x90)